Հետաքրքիր փաստեր հոտ հանելու մասին, որոնց մասին դուք հաստատ չգիտեք:

1. Միջինը, աղիքից կենսագործունեության գազանման արտադրանքի մեկ արտանետումը պարունակում է`

 

1-2-1

  • 59 տոկոս ազոտ
  • 21 տոկոս ջրածին
  • 9 տոկոս ածխաթթու գազ
  • 7 տոկոս մեթան
  • 4 տոկոս թթվածին
  • 1 տոկոսից քիչ են կազմում տհաճ հոտը պայմանավորող բաղադրիչները:

2. Գազերի ջերմաստիճանը «կրակոցի» պահին կազմում է 36,9*С

2-78

3. Գազերի արտանետումը աղիքից կազմում է վայրկյանում ավելի քան 3 մետր

 

4. Մարդ օրական արտադրում է մոտ կես լիտր գազանման արտադրանք

5. Կանայք հոտ են հանում նույնքան, որքան տղամարդիկ

4-68

6. Գազը, որը նման տհաճ հոտ է ստեղծում, կոչվում է ծծմբաջրածին: Որքան շատ եք ուտում ծծումբ պարունակող մթերք (ձու, սխտոր, սոխ, լոբի, կաղամբ, պանիր), այնքան ուժեղ «կաղտոտեք օդը»