Բաղադրությունը`
Բանան 2 հատ
Վանիլային էսենցիա 1 թեյի գդալ
Ջուր 1/2 բաժակ
Եգիպտացորենի օսլա 30 գրամ
Քնջութի սերմ
Փխրեցուցիչ
Այլուր 60 գրամ
Շաքարավազ 1 բաժակ
Սոդա 1/2 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը`
1.Պատրաստենք խմորը:Ալյուրին խառնել օսլան, սոդան , փխրեցուցիչը և վանիլային էսենցիան:
2.Ավելացնել ջուր, որպեսզի ստացվի հեղուկ զանգված:
3.Խոր ամանի մեջ տաքացնել կարագը: Կտրել բանաները:
4. Այժմ բանանը խորասուզել խմորի մեջը:
5.Այնպես մցնել մեջը որ խմորը ամբողջությամբ ծածկի բանանը:
6.Տապակել կարագի մեջ մինչև ոսկեգունլը:
7.Այժմ պատրաստենք կարամելը: Շաքարավազը լցնել թավայի մեջ և վրան լցնել կես բաժակ ջուր:
8.Եփում ենք մինչև ոսկեգունլը: Այնուհետև դնում ենք այնտեղ բանաները, ի իսկույն իջեցնում ենք ամանի մեջ սառը ջուրով և սառուցով: Հանում ենք մեջից և վրան քնջութի սերմեր շաղ տալիս: