Բաղադրությունը`


Բանան 2 հատ 


Վանիլային էսենցիա 1 թեյի գդալ


Ջուր 1/2 բաժակ 


Եգիպտացորենի օսլա 30 գրամ 


Քնջութի սերմ


Փխրեցուցիչ

 

Այլուր 60 գրամ 


Շաքարավազ 1 բաժակ 


Սոդա 1/2 թեյի գդալ


Պատրաստման եղանակը`


1.Պատրաստենք խմորը:Ալյուրին խառնել օսլան, սոդան , փխրեցուցիչը և վանիլային էսենցիան: 


2.Ավելացնել ջուր, որպեսզի ստացվի հեղուկ զանգված:


3.Խոր ամանի մեջ տաքացնել կարագը: Կտրել բանաները:


4. Այժմ բանանը խորասուզել խմորի մեջը:


5.Այնպես մցնել մեջը որ խմորը ամբողջությամբ ծածկի բանանը: 


6.Տապակել կարագի մեջ մինչև ոսկեգունլը: 


7.Այժմ պատրաստենք կարամելը: Շաքարավազը լցնել թավայի մեջ և վրան լցնել կես բաժակ ջուր: 


8.Եփում ենք մինչև ոսկեգունլը: Այնուհետև դնում ենք այնտեղ բանաները, ի իսկույն իջեցնում ենք ամանի մեջ սառը ջուրով և սառուցով: Հանում ենք մեջից և վրան քնջութի սերմեր շաղ տալիս: