Aroxj.am-ը գրում է.
Մազաթափությունը, սպիտակ կամ անփայլ մազերը՝ համապատասխան հանքանյութերի, սպիտակուցների ու վիտամինների պակասի արդյունք է: Տրիխոլոգ Սառա Էլլիսոնը նշում է, որ դրանից խուսափելու լավագույն տարբերակը, ոչ թե կոսմետիկ միջոցներն են, այլ ճիշտ սննդակարգը:
Նա ընդգծում է, որ հենց դա է պատճառը, որ եթե որոշել եք բուժել մազերը ու կանխարգելել մազերի սպիատկեցումն ու մազաթափությունը պետք է սկսել արյան անալիզից ու սննդակարգի հետազոտությունից:
Համաձայն էլլիսոնի, մազերը գրեթե 90 տոկոսով կազմված են սպիտակուցներից: Այդ պատճառով օրվա սննդակարգում պետք է պարտադիր ընդգրկված լինեն բավարար քանակությամբ սպիտակուցներ:
Ինչպես խուսափել մազերի սպիտակեցումից
Տրիխոլոգ Էլլիսոնը նշում է, որ մազերի սպիտակեցումը հնարավոր է խուսափել ընկույզ ուտելով: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ բիոտին, վիտամին E և օմեգա-ճարպեր: Բացի այդ այն պարունակում է պղինձ, ինչը պարունակում է մելանին, որն էլ անհրաժեշտ է պիգմենտի արտադրության համար: Մասնագետը նշում է, որ հենց պղինձի պակասն է, որ հանգեցնում մազերի սպիտակեցմանը:
Շարունակությունը` այստեղ: