Life.panorama.am-ը գրում է.


Բանանը այն մրգերի թվում է, որոնք լիարժեքորեն կարող են ծառայել որպես առողջ սնունդ: Բանանը արագորեն հագեցնում է քաղցի զգացողությունը, քանի որ պարունակում է հեշտ մարսվող ածխաջրեր և բնական շաքարի երեք տեսակ` սախարոզ, ֆրուկտոզ և գլյուկոզ: Այս ամենին զատ այն նաև բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր է պարունակում:


Բանանը նաև միակ միրգն է, որի օգտագործումը որևէ կերպ հակացուցված չէ խոցի կամ գաստրիտի առկայության դեպքում: Այդ իսկ պատճառով էլ խորհուրդ է տրվում այն օգտագործել նաև այրոցի դեպքում:

 

Շարունակությունը` այստեղ: