Վիտամին C-ն գրեթե ամենաբուժիչ է՝ գրիպի, տարբեր տեսակի շնչառական հիվանդությունների ու մրսածության դեմ և սա դեռ ամենը չէ: Հայտնի է, որ վիտամին C-ն բարձրացնում է դիմադրողականությունը և մենք հաճախ հիշում ենք այն հենց այն ժամանակ, երբ մի թեթև հարբուխ է առաջանում կամ քիթը «փակվում է»:


Եվ որն է ամենահայտնի վիտամին C-ի աղբյուրը: Իհարկե, բոլորը կասեն նարինջը: Սակայն իրականությունը այդպիսին չէ, իրականում նարինջը չէ, որ պարունակում է ամենամեծ վիտամին C-ի պաշարները:


Aroxj.am-ը ներկայացնում է մրգեր ու բանջարեղեններ, որոնցում վիտամին C-ն ավելի շատ է, քան նարինջի մեջ: Որպեսզի համեմատությունը ճիշտ ու հստակ լինի, ապա նշենք, որ մեկ միջին չափի նարինջը պարունակում է մոտ 70 մգ վիտամին C: Այժմ ներքևում տեղադրված լուսանկարներով տեսնենք, թե ինչպես կարելի է այդ անհրաժեշտ վիտամինի պաշարը լրացնել այլ մրգերով ու բանջարեղեններով:


Շարունակությունը` այստեղ: