Aroxj.am-ը գրում է.


Ամանորի տարատեսակ սնունդը, սնվելու գրաֆիկի խախտումը, խմիչքի չարաշահումը բացասաբար են անդրադառնում գրեթե բոլոր օրգան-համակարգերի վրա, որոնք իրենց ազդեցությունն են ուենում նաև մաշկի վրա: Մաշկաբան Կարեն Վարդանյանը նշում է, որ Ամանորը տոներից ամենավնասակարն է, որը չի խնայում օրգանիզմը` 10-13 օր շարունակ սթրեսի ենթարկելով այն:   


Կարեն Վարդանյանի խոսքով, դա առաջին հերթին մեծ ազդեցություն է թողնում մաշկի վրա: Մասնագետը խորհուրդ է տալիս Նոր Տարվա ընթացքում  հնարավորինս շատ միրգ ու բանջարեղեն, հեղուկ օգտագործել`  ջրազկումից խուսափելու և օրգանիզմին անհրաժեշտ վիտամինների բալանսը պահպանելու համար:  Ըստ մաշկաբանի հատկապես ալերգեն են՝


  • Կծու
  • Թթու
  • Աղի
  • Քաղցր
  • Կարմիր գույնի սննդատեսակները


Շարունակությունը` այստեղ: