Aroxj.am-ը գրում է.
Քչերին է հայտնի, որ կարտոֆիլի չիպսերը կարելի է փոխարինել այնպիսի չիպսերով, որոնք, բացի այն, որ օգտակար են նաև չեն գիրացնում: Խոսքը կաղամբե չիփսերի մասին է: Կաղամբե չիփսերը պատրաստում են կաղամբի թերթիկներից, համեմում քունջութով և ծովի աղով: Կաղամբը պարունակում է վիտամին C:
Այդ արժեքավոր նյութը կաղամբում ավելի շատ է, քան նույնիսկ կիտրոնի կամ նարնջի մեջ։ Կաղամբը հարուստ է նաև B, P, K խմբի վիտամիններով, ինչպես նաև քիչ հայտնի U վիտամինով: Կաղամբում կան մեծ քանակությամբ ծծումբ, կալցիում, կալիում, ֆոսֆոր պարունակող հանքային նյութեր, լիզոցիմ, որն օժտված է մանրէասպան հատկություններով։ Իսկ, թե ինչու չուտել կարտոֆիլե հայտնի չիպսերը տեսեք ներքևում տեղադրված ինֆոգրաֆիկայում:
Շարունակությունը` այստեղ: